Historia

Pienen ihmisen sydämen näystä suureksi virraksi

Venäjän työn alkua v. 1991. Anneli ja Antti Kärjä (kuvassa takana) opettamassa täysipäiväisesti Raamattua eräässä Pietarin tunnetussa koulussa. Oppilaita oli 1000 ja opettajia 60.

Mistä kaikki alkoi?

Tavallista elämää viettävä pariskunta Antti ja Anneli Kärjä koki elämässään hengellisen herätyksen 80-luvun alussa. Tästä oli seurauksena meno oman seurakuntansa vapaaehtoisiin tehtäviin ja luottamustoimiin. Sen jälkeen he jatkoivat Missionuorten (YVAM) raamattukoulussa ja työyhteydessä yhden vuoden ajan.

Sitten oli vuorossa meno Ruotsiin Arkeniin 2-vuotiseen raamattukouluun (www.arken.org).

Neuvostoliiton romahdus ja samalla avautuminen evankeliumille tapahtui juuri silloin kun he lopettivat raamattukoulun v.1991. Jumala kutsui heidät lähetystyöhön Venäjälle. Työn seurauksena tuhannet ja tuhannet lapset ja aikuiset saivat kuulla kristinuskosta ja Jumalan rakkaudesta kaikkia ihmisä kohtaan.

Ensimmäisenä vuotena Jumala johdatti heidät kahteen venäläiseen seurakuntaan ja erääseen isoon kouluun raamatun opettajiksi tulkin avustuksella.

Sitten ovet avautuivat kesäisin entisille pioneerileireille ja talvisin katulapsityöhön, lastenkoteihin, sairaaloihin, nuorisovankiloihin ja inkeriläisten ja venäläisten vanhus- ten pariin. Mukaan tuli vähitellen myöskin humanitäärisen avun jakaminen suomalaisten tiimien avulla.

Työ laajeni ja kasvoi nopeasti ja oli tarpeen perustaa oma yhdistys, Team East Mission ry, v.1995.